Ovocná bublanina (se švestkami)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 80 g Hery
- 150 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 500 g ovoce (třešně, višně, jahody, maliny,švestky......)
Postup Ovocná bublanina (se švestkami)
Postup přípravy receptu
-
Heru nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Pak přidáme cukr, po jednom žloutky a utřeme do pěny. Pak střídavě po částech vmícháváme vlažné mléko a asi 2/3 prosáté mouky.
Z bílků ušleháme pevný sníh a poté ho se zbylou moukou, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva, lehce zapracujeme. Těsto spíše lehce převracíme vařečkou, aby se sníh nerozpadl.
Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou nebo strouhankou. Na povrch poklademe ovoce, které jsme obalili v hrubé mouce. Ovoce pak zůstane na povrchu a nepropadne se na dno.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.