Ovocná bublanina (se švestkami)

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 g Hery
150 g moučkového cukru
2 vejce
200 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 balíček kypřicího prášku do pečiva
500 g ovoce (třešně, višně, jahody, maliny,švestky......)

Postup přípravy receptu

  1. Heru nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Pak přidáme cukr, po jednom žloutky a utřeme do pěny. Pak střídavě po částech vmícháváme vlažné mléko a asi 2/3 prosáté mouky.

  2. Z bílků ušleháme pevný sníh a poté ho se zbylou moukou, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva, lehce zapracujeme. Těsto spíše lehce převracíme vařečkou, aby se sníh nerozpadl.

  3. Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou nebo strouhankou. Na povrch poklademe ovoce, které jsme obalili v hrubé mouce. Ovoce pak zůstane na povrchu a nepropadne se na dno.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!