Čočka s rajčaty a ačokčou/paprikou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g čočky
3 cibule
200 g ačokči nebo 3 papriky
5 rajčat
2 lžíce jablečného octa
1 lžička medu
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu namočíme na pol hodiny do vody.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.

  3. Pridáme narezanú ačokču (papriku) a paradajky, osolíme, okoreníme a restujeme 5 minút.

  4. Vložíme šošovicu, ocot, podlejeme trochou vody a dusíme cca 15 minút, kým nie je šošovica mäkká (musí ostať na skus). Šťavy nemá byť veľa, iba trošička, jedlo má byť husté.

  5. Nakoniec vmiešame med a podávame s chlebom a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!