Cizrnová polévka se slaninkou

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g cibule
olej
0,5 kg cizrny sterilované
60 g hladké mouky
1 l zeleninového vývaru
100 g slaniny
pepř
majoránka
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, poté přidáme slaninu a smažíme, dokud nepustí tuk. Nakonec přilijeme polovinu vývaru a odstavíme.

  2. V druhé polovině vývaru zlehka povaříme sterilovanou cizrnu a rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka.

  3. Rozmixovanou cizrnu smíchame s cibulí a slaninou. Společně povaříme a dochutíme majoránkou, sušeným česnekem, solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!