Cizrnová polévka se slaninkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g cibule
- olej
- 0,5 kg cizrny sterilované
- 60 g hladké mouky
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g slaniny
- pepř
- majoránka
- sušený česnek
Postup Cizrnová polévka se slaninkou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, poté přidáme slaninu a smažíme, dokud nepustí tuk. Nakonec přilijeme polovinu vývaru a odstavíme.
V druhé polovině vývaru zlehka povaříme sterilovanou cizrnu a rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka.
Rozmixovanou cizrnu smíchame s cibulí a slaninou. Společně povaříme a dochutíme majoránkou, sušeným česnekem, solí a pepřem.