Citronový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na 1 dortovou formu o průměru 22cm budete potřebovat:
400 g máslových sušenek
200 g rozpuštěného másla a máslo na vymazání formy
Na náplň:
500 g měkkého polotučného tvarohu
500 g mascarpone (nebo neochuceného pomazánkového másla)
200 g neochucené lučiny
150 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
1 balíček želatiny za studena(já měla od Dr.Oetkera)
1 lžičku citronové kůry
1 polévkovou lžíci citronové šťávy
moučkový cukr na posypání hotového dortu
plátky citronu na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Máslové sušenky si dáme do mikroténového pytlíku a válečkem na nudle je rozdrobíme.

  2. Dáme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo a smícháme.

  3. Vymažeme si formu máslem a rozdrobenou sušenkovou směs dáme na dno formy a rovnou skleničkou pevně udusáme.

  4. Rozehřejeme si troubu na 180 st a koláč pečeme asi 8-10 min.

  5. Necháme vychladnout a plníme náplní, kterou si uděláme smícháním tvarohu, mascarpone, lučiny a ostatními ingrediencemi na náplň.

  6. Pak koláč posypem strouhanou kůrou z citronu a proložíme plátky citronu a nakonec vše posypem moučkovým cukrem.

  7. Dáme do lednice ztuhnout, nejlépe 12-24 hod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!