Citronový cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na 1 dortovou formu o průměru 22cm budete potřebovat:
- 400 g máslových sušenek
- 200 g rozpuštěného másla a máslo na vymazání formy
- Na náplň:
- 500 g měkkého polotučného tvarohu
- 500 g mascarpone (nebo neochuceného pomazánkového másla)
- 200 g neochucené lučiny
- 150 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 1 balíček želatiny za studena(já měla od Dr.Oetkera)
- 1 lžičku citronové kůry
- 1 polévkovou lžíci citronové šťávy
- moučkový cukr na posypání hotového dortu
- plátky citronu na ozdobení
Postup Citronový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Máslové sušenky si dáme do mikroténového pytlíku a válečkem na nudle je rozdrobíme.
Dáme do mísy a přidáme rozpuštěné máslo a smícháme.
Vymažeme si formu máslem a rozdrobenou sušenkovou směs dáme na dno formy a rovnou skleničkou pevně udusáme.
Rozehřejeme si troubu na 180 st a koláč pečeme asi 8-10 min.
Necháme vychladnout a plníme náplní, kterou si uděláme smícháním tvarohu, mascarpone, lučiny a ostatními ingrediencemi na náplň.
Pak koláč posypem strouhanou kůrou z citronu a proložíme plátky citronu a nakonec vše posypem moučkovým cukrem.
Dáme do lednice ztuhnout, nejlépe 12-24 hod.