Brambory zapékané s kapustou a sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g vařených brambor - oloupaných
200 g kapusty - předvařené v osolené vodě
1 stroužek česneku - nasekaný
150 g klobásy nebo jiné uzeniny dle chuti
sůl
pepř mletý
1 - 2 vejce
1 dl smetana ke šlehání
50 g sýru dle chuti - Gouda, Eidam
tuk a strouhanky na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, scezenou kapustu a klobásu pokrájíme, přidáme česnek, nastrouhaný sýr a dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme. Vše dáme do připravené zapékací mísy, zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 25-30 minut.

  2. Pak vyndáme, zalijeme osolenou smetanou s rozšlehaným vejcem a necháme ještě cca 5-10 minut zapéct bez přikrytí. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!