Brambory zapékané s kapustou a sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300 g vařených brambor - oloupaných
- 200 g kapusty - předvařené v osolené vodě
- 1 stroužek česneku - nasekaný
- 150 g klobásy nebo jiné uzeniny dle chuti
- sůl
- pepř mletý
- 1 - 2 vejce
- 1 dl smetana ke šlehání
- 50 g sýru dle chuti - Gouda, Eidam
- tuk a strouhanky na vymazání
Postup Brambory zapékané s kapustou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Brambory, scezenou kapustu a klobásu pokrájíme, přidáme česnek, nastrouhaný sýr a dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme. Vše dáme do připravené zapékací mísy, zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 25-30 minut.
Pak vyndáme, zalijeme osolenou smetanou s rozšlehaným vejcem a necháme ještě cca 5-10 minut zapéct bez přikrytí. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.