Výtečná nádivka z hlívy ústřičné
Recepty, HoubySuroviny
- 400 g hlívy ústřičné
- 1 velká cibule
- 1 svazek zelené petrželky
- 300 g krájené šunky (šunkového salámu či podobné uzeniny)
- 8 rohlíku
- 1 dcl mléka
- 1/4 másla
- 6-8 vajec
- sůl
- pepř
- olej
- mletý kmín (není nutný)
- Můžeme také přidat:
- čerstvý baby špenát
- mladé kopřivy apod.
Postup Výtečná nádivka z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky (ideálně starší) nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozhňácáme rukama,přidáme nasekaný svazek petrželky (té dáme celkem hodně) poté necháme uležet.
Na pánvi na oleji zesklovatíme cibulku na drobno, přidáme hlívu také nadrobno, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut. Poté přidáme šunku na drobno, ještě spolu chvilku dusíme. Pokud chceme přidat baby špenát či kopřivy, přidáme je zároveň se šunkou. Směs necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme s rohlíky.
Zapékací misku či pekáč vymažeme (máslem, olejem), nádivku vložíme a poklademe plátky másla (nešetříme).
Pečeme asi na 180 stupňů dozlatova. Ideální příloha- vařené brambory polité máslem.