Výtečná nádivka z hlívy ústřičné

Recepty, Houby

Suroviny

400 g hlívy ústřičné
1 velká cibule
1 svazek zelené petrželky
300 g krájené šunky (šunkového salámu či podobné uzeniny)
8 rohlíku
1 dcl mléka
1/4 másla
6-8 vajec
sůl
pepř
olej
mletý kmín (není nutný)
Můžeme také přidat:
čerstvý baby špenát
mladé kopřivy apod.

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky (ideálně starší) nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozhňácáme rukama,přidáme nasekaný svazek petrželky (té dáme celkem hodně) poté necháme uležet.

  2. Na pánvi na oleji zesklovatíme cibulku na drobno, přidáme hlívu také nadrobno, osolíme, opepříme a podusíme asi 10 minut. Poté přidáme šunku na drobno, ještě spolu chvilku dusíme. Pokud chceme přidat baby špenát či kopřivy, přidáme je zároveň se šunkou. Směs necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme s rohlíky.

  3. Zapékací misku či pekáč vymažeme (máslem, olejem), nádivku vložíme a poklademe plátky másla (nešetříme).

  4. Pečeme asi na 180 stupňů dozlatova. Ideální příloha- vařené brambory polité máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!