Jemná paštika z drůbežích jater bez lepku, mléka a vajec
Recepty, PomazánkySuroviny
- 3 cibule
- olej
- 1000 g drůbežích jater
- 200 ml rostlinné smetany (Provamel, Alpro)
- 200 g rostlinného tuku (Stella, Perla s vitaminy)
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička tymiánu
- sůl
- pepř
- 1 panák koňaku (portského, griotky)
- brusinky
- mandle
Postup Jemná paštika z drůbežích jater bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očistěná játra a za občasného zamíchání je ze všech stran orestujeme.
Zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a tymián a dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří.
Játra necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté je vyšleháme se změklým máslem do hladkého krému.
Ochutíme solí a pepřem, vmícháme koňak a na závěr brusinky (sušené předem namočíme do alkoholu) a plátky mandlí.