Horké jablko se zmrzlinou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 jablka
- trochu citronové šťávy
- trošku skořicového cukru
- trošku vanilkového cukru
- cukr dle potřeby
- 2 kopečky vanilkové zmrzliny
- šlehačka
- Dozdobení:
- dle chuti a fantazie - např. kousek čerstvého ovoce, sekané a s cukrem opražené burské nesolené oříšky nebo mandlové nudličky, meduňka nebo máta, oplatky, atp.
Postup Horké jablko se zmrzlinou
Postup přípravy receptu
-
Jablko oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zastříkneme citronovou šťávou, přidáme lžíci vody, trochu skořicového a vanilkového cukru a jablko podusíme, ale nerozvaříme.
Pokud bude třeba, tak malinko dosladíme a vložíme do poháru, přidáme zmrzlinu a šlehačku, tu můžeme poprášit skořicovým cukrem a dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Ihned podáváme. Jablka můžeme použít i vychlazená. Zmrzlina chutná i s hruškami. Nejznámější je ovšem s horkými malinami, těch ale většinou není nadbytek a jako sezónní ovoce můžeme používat jen krátkou dobu.