Horké jablko se zmrzlinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 jablka
trochu citronové šťávy
trošku skořicového cukru
trošku vanilkového cukru
cukr dle potřeby
2 kopečky vanilkové zmrzliny
šlehačka
Dozdobení:
dle chuti a fantazie - např. kousek čerstvého ovoce, sekané a s cukrem opražené burské nesolené oříšky nebo mandlové nudličky, meduňka nebo máta, oplatky, atp.

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zastříkneme citronovou šťávou, přidáme lžíci vody, trochu skořicového a vanilkového cukru a jablko podusíme, ale nerozvaříme.

  2. Pokud bude třeba, tak malinko dosladíme a vložíme do poháru, přidáme zmrzlinu a šlehačku, tu můžeme poprášit skořicovým cukrem a dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie. Ihned podáváme. Jablka můžeme použít i vychlazená. Zmrzlina chutná i s hruškami. Nejznámější je ovšem s horkými malinami, těch ale většinou není nadbytek a jako sezónní ovoce můžeme používat jen krátkou dobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!