Čínská červená polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kuřecí prso nebo směs na polévku
- 1 cibule
- bobkový list
- nové koření 6 kuliček
- velký protlak
- 2 kostky masového bujónu
- 1 velká mrkev
- kukuřice
- hrášek
- čerstvá paprika
- 2 vejce
- cukr
- ocet
- škrob
- chilli
- sojová omáčka
- olivový olej
Postup Čínská červená polévka
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.
Když je maso pořádně uvařené, nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít rovnou do polévky, ale i přesto do ní budeme přidávat bujón.
Na olivovém oleji osmahneme cibulku s bobkovým listem a novým kořením, až je cibule růžová.
Zalejme protlakem a vývarem, který jsme si připravili pomocí kostek bujónu a vařící vody (nebo vývaru z masa).
Přidáme mrkev, a vaříme dokuď je mrkev pěkně měkká - čím menší kostky uděláme, tím to bude rychlejší.
Poté přidáme kukuřici, hrášek a papriku.
Dochutíme sojovou omáčkou, chilli, můžeme použít i tabasco, solí a pepřem.
Přidáme cca 3 lžíce cukru, a dvě lžíce octa.
Přivedeme k varu a do polévky nalejeme rozkvedlané vejce, které v polévce hned zase rozmícháváme metličkou, aby se vejce nespojily, a byly z nich malinkaté trhance.
Přidáme maso nakrájené na malé kousky.
Pokud jsme s polévkou chuťově spokojení, vyndáme bobkový list a nové koření. Nakonec zahustíme škrobem...na 3 litry polévky dávám 4 vrchovaté lžičky škrobu rozmíchané v trošce vody.