Cibule v těstíčku pakora/bhaji - Indická kuchyně

Recepty, Předkrmy

Suroviny

4 střední cibule
2 hrnky besanové mouky (hrachové)
1 hrst čerstvého koriandru
1 lžička zázvoru(popř zázvorové pasty)
voda dle potřeby
olej na smažení (4cm)
směs koření indické
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého kajánského pepře
trocha celého semínka koriandru (utlouct v hmoždíři, paličkou na maso nebo rozmačknout dnem talíře)
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájejte cibule na plátky a dejte je do mísy.

  2. Nastříhejte do ní čerstvý koriandr.

  3. Přisypte směs koření.

  4. Přidejte zázvor.

  5. Přes cedník přesyjte 1 hrnek besanové mouky.

  6. Dobře promíchejte.

  7. Přes cedník přesyjte 2. hrnek besanové mouky.

  8. Dobře promíchejte.

  9. Přidávejte po troškách vody, dokud nemáte hustčí lepkavou směs.

  10. Na pánvi, v hrnci nebo ve woku rozehřejte olej, tak aby dosahoval výšky 4 cm (raději použijte menší hrnec nebo pánvičku).

  11. Do oleje dejte smažit po 1 lžíci cibule s minimem těstíčka.

  12. Smažte z obou stran dozatova.

  13. Hotové pakory/bhaji dejte okapat na kuchyňskou utěrku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!