Zapečené vepřové maso s lilkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Vepřové plecko - 500 g
- sušená rajčata v oleji - 8 kusů (+ olej 2 PL)
- cherry rajčátka - 10 kusů
- olivy - 1/2 plechovky
- kapary - 2 lžíce
- chilli paprička - 1 kus
- cibule - 1 větší
- česnek - 3 stroužky
- ostrý kečup - 2 lžíce
- lilek -1 ks
- parmazán na posypání
- sůl
- pepř
- sojová omáčka
- rozmarýn
- tymián
- bazalka
Postup Zapečené vepřové maso s lilkem
Postup přípravy receptu
-
Na olej dáme nakrájený česnek na plátky, přidáme chilli papričku necháme provonět. Dále přidáme čerstvá rozpůlená rajčátka, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme chvilku dusit.
Pak přidáme nakrájenou cibuli na proužky a chvilku restujeme. Poté přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka restujeme, přidáme sojovou omáčku a kečup. Chvilku necháme restovat.
Do zapékací mísy dáme vypocený na kolečka nakrájený lilek, poklademe restovaným masem. Vložíme do vyhřáté trouby na 160°C a pečeme asi 30-40 minut.
Když je maso měkké, přidáme olivy, nakrájená sušená rajčata, kapary, posypeme strouhaným sýrem a ještě asi 5 min zapékáme.