Zapečené vepřové maso s lilkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřové plecko - 500 g
sušená rajčata v oleji - 8 kusů (+ olej 2 PL)
cherry rajčátka - 10 kusů
olivy - 1/2 plechovky
kapary - 2 lžíce
chilli paprička - 1 kus
cibule - 1 větší
česnek - 3 stroužky
ostrý kečup - 2 lžíce
lilek -1 ks
parmazán na posypání
sůl
pepř
sojová omáčka
rozmarýn
tymián
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na olej dáme nakrájený česnek na plátky, přidáme chilli papričku necháme provonět. Dále přidáme čerstvá rozpůlená rajčátka, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme chvilku dusit.

  2. Pak přidáme nakrájenou cibuli na proužky a chvilku restujeme. Poté přidáme maso nakrájené na kostky a zprudka restujeme, přidáme sojovou omáčku a kečup. Chvilku necháme restovat.

  3. Do zapékací mísy dáme vypocený na kolečka nakrájený lilek, poklademe restovaným masem. Vložíme do vyhřáté trouby na 160°C a pečeme asi 30-40 minut.

  4. Když je maso měkké, přidáme olivy, nakrájená sušená rajčata, kapary, posypeme strouhaným sýrem a ještě asi 5 min zapékáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!