Pappardelle s mořskou treskou
Recepty, RybySuroviny
- 300 g Pappardelle
- 400 g mořské tresky
- 150 g brokolice
- 150 g květáku
- 70 g másla
- 100 ml smetany
- mouka (lžíce)
- (Chop suey)kari koření
- citron
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Pappardelle s mořskou treskou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny s rybou jsou velmi rychlým a chutným jídlem pro celou rodinu, tak pojďme na to... Brokolici a květák rozdělíme na růžičky velikosti sousta a vaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě, poté zchladíme ve studené vodě a necháme stranou.
Rybí filet z obou stran osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme rybu cca 5 minut po obou stranách (dozlatova).
Mezitím uvaříme vaječné!!!! těstoviny v osolené vodě. Opečenou rybu přendáme na talíř a roztrháme opět na velikosti sousta.
Ve výpečku z ryby (pokud je ho málo, přidáme lžíci másla) osmahneme koření chop suey (nebo kari - nebo pro menší děti lze úplně vynechat), přidáme lžíci mouky a vytvoříme tekutější jíšku.
Poté přilijeme smetanu, abychom vytvořili hustější omáčku (většinou postačí půlka krabičky smetany). Ochutíme trochou citronové šťávy, popřípadě dosolíme.
Ve finále smícháme scezené těstoviny s omáčkou, zeleninou a rybou a můžeme podávat.