Chutná žampionová omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 10 žampionů (i více)
- 1 menší cibule
- 100 g dobré slaniny -dala jsem vyuzenou)
- 2 stroužky česneku
- 2 velké lžíce tmavé a husté sojové omáčky
- plátek másla nebo olej
- petrželka (nemusí být)
- trošku kayenského pepře
- 1 smetana 33%
- sůl
Postup Chutná žampionová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nakrájíme nadrobno, žampiony na půlky a z půlek plátky, slaninu na kostičky. Do odpovídajícího hrnce si dáme máslo, až se rozpustí, přidáme slaninu a po chvíli cibuli, mícháme a necháme obojí osmažit do světla. Pak dáme žampiony, necháme chvilinku dusit, aby se nám nepřipekly a přidáme sojovou omáčku, kayenský pepř, promícháme a zalijeme 250 ml vody a dusíme dál tak dlouho, až se nám voda dost vydusí a žampiony s cibulí budou husté, přidáme prolisovaný česnek, osolíme dle své chuti, zalijeme smetanou a můžeme dát malé množství vody, bude-li omáčka moc hustá. Nakonec nasypeme hrstičku nasekané petrželky - já jí nedávala a necháme povařit.