Plněné uzené karbanátky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g uzené krkovice
- 1 mražený špenát
- 1 vejce (do špenátu)
- 2 vejce
- 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce másla
- vývar nebo mléko
- sůl
- pepř
- strouhanka
- česnek
Postup Plněné uzené karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku si pomeleme na mlýnku.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zředíme jí vývarem nebo mlékem na konzistenci husté kaše. Až vychladne, přidáme dva žloutky a vmícháme pomletou krkovici. Dle potřeby osolíme, ale není to nutné, protože krkovice je slaná dost.
Do druhého hrnce vložíme zmrazený špenát, přikryjeme poklicí a zahříváme, až úplně povolí. Špenát osolíme, opepříme, přidáme česnek a vejce. Mícháme, až se vejce srazí. Aby byl dostatečně hustý, tak poprášíme strouhankou a krátce povaříme.
Z pomleté krkovice vytvoříme placičku, na kterou navršíme podušený špenát a přikryjeme druhou placičkou a okraje stlačíme. Vytvoříme karbanátek. Jde to velmi snadno. Vůbec to není pracné.
Potom ho omáčíme v rozšlehaných bílcích, které nám zbyly ze dvou vajec a pečeme na rozehřátém tuku do zlatova. Podáváme se šťouchanými bramborami, do kterých jsem přidala do zlatova osmaženou velkou cibuli. Karbanátky jsou krásně nadýchané, měkkoučké.