Chutná šťavnatá buchtička

Recepty, Moučníky

Suroviny

20 dkg špaldové mouky
20 dkg cukru krystal
4 vejce
100 ml oleje
100 ml mléka
1 kypřící prášek do pečiva
2 kysané smetany
uvařený pudink z jednoho sáčku
1 skořicový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu uvaříme pudink. Bílky vyšleháme dotuha.

  2. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny, přidáme mouku, kypřící prášek, mléko a nakonec i tuhý sníh. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme uvařený teplý pudink a dáme do trouby na 150 st., pečeme 15-20 minut.

  3. Po upečení, ještě horké, potřeme kysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!