Chřestová omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 5-6 brambor
- 500g bílý chřest
- 1ks zeleninový bujón
- 1ks sladká smetana
- 2-3 lžíce hladká mouka
- 2 lžíce nasekaný kopr
- pepř
- sůl
Postup Chřestová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodou. Asi po 10 minutách přidáme očištěný a na třetiny překrojený chřest, bujon a vaříme dalších 10 minut.
V hrnku rozmícháme mouku se smetanou. Za stálého míchání nalijeme do hrnce s brambory a chřestem. Chvíli povaříme a odstavíme. Ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou omáčku.
Vrátíme zpět na sporák. Podle potřeby ještě zahustíme moukou nebo pokud je hustá rozředíme trochou vody. Závěrem přidáme kopr, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
Podáváme brambory a vejcem, výborná je i s bramborovými gnocchi.