Pizza Margherita (pečená v remosce Grand 4 l)
Recepty, PizzySuroviny
- Ingredience na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 150 ml vody
- 20 g droždí
- 1 lžíce oleje
- 1/2 Ižičky soli
- olej na vymazání mísy
- Ingredience na pizzu:
- 400 g rajčat
- 250 g mozzarelly
- hrst čerstvé bazalky
- olej na vymazání mísy
- trochu soli
Postup Pizza Margherita (pečená v remosce Grand 4 l)
Postup přípravy receptu
-
Postup těsto: Mouku smícháme s droždím rozpuštěným ve vlažné vodě a oleji. Mírně osolíme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, které se začne odlepovat od stěn mísy. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto znovu krátce prohněteme, vložíme do olejem vymazané remosky a čistou rukou těsto po dně rozprostřeme. Těsto můžeme také rozválet na placku na vále potřeným trochou oleje. Dbáme na to, aby těsto vyplnilo celé dno a okraje byly nepatrně zdvižené.
Postup na ozdobení pizzy: Na těsto v remosce poklademe spařená, oloupaná, jemně pokrájená rajčata, poloviční množství na kostičky nakrájené mozzarelly, posypeme trochou soli, nasekanou bazalkou, pokapeme olejem a zapečeme.
Pečeme asi 25-30 minut - dokud nezačne těsto na okrajích zlátnout.
Než pizzu vyjmeme z remosky, posypeme ji zbývajícím sýrem, zakryjeme horkým víkem, vypneme ze sítě a 5 minut necháme ještě v remosce, dokud se mozzarella nerozpustí. Hotovou pizzu krájíme na porce.