Pizza Margherita (pečená v remosce Grand 4 l)

Recepty, Pizzy

Suroviny

Ingredience na těsto:
300 g hladké mouky
150 ml vody
20 g droždí
1 lžíce oleje
1/2 Ižičky soli
olej na vymazání mísy
Ingredience na pizzu:
400 g rajčat
250 g mozzarelly
hrst čerstvé bazalky
olej na vymazání mísy
trochu soli

Postup přípravy receptu

  1. Postup těsto: Mouku smícháme s droždím rozpuštěným ve vlažné vodě a oleji. Mírně osolíme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, které se začne odlepovat od stěn mísy. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto znovu krátce prohněteme, vložíme do olejem vymazané remosky a čistou rukou těsto po dně rozprostřeme. Těsto můžeme také rozválet na placku na vále potřeným trochou oleje. Dbáme na to, aby těsto vyplnilo celé dno a okraje byly nepatrně zdvižené.

  2. Postup na ozdobení pizzy: Na těsto v remosce poklademe spařená, oloupaná, jemně pokrájená rajčata, poloviční množství na kostičky nakrájené mozzarelly, posypeme trochou soli, nasekanou bazalkou, pokapeme olejem a zapečeme.

  3. Pečeme asi 25-30 minut - dokud nezačne těsto na okrajích zlátnout.

  4. Než pizzu vyjmeme z remosky, posypeme ji zbývajícím sýrem, zakryjeme horkým víkem, vypneme ze sítě a 5 minut necháme ještě v remosce, dokud se mozzarella nerozpustí. Hotovou pizzu krájíme na porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!