Chřest s pikantním máslovým přelivem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- svazek bílého chřestu
- 100 g másla
- 3-4 sardelové řezy
- 3 lžičky kaparů
- 4 lžíce strouhanky
- lžička cukru
- sůl
Postup Chřest s pikantním máslovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Chřest pečlivě oloupeme (začínáme asi 2 cm pod hlavičkou) a konce odkrojíme. Vodu přivedem k varu, osolíme, přidáme lžičku cukru, vložíme chřest a vaříme na skus.
Máslo necháme změknout, sardelové řezy nakrájíme na drobno a na prkénku je nožem trochu utřeme, kapary nasekáme a vše smícháme. Případně osolíme, ale sardelky jsou slané dost, většinou není potřeba.
Strouhanku osmažíme na pánvi nasucho. Na horký chřest rozdělíme ochucené máslo a posypeme strouhankou.