Chlebový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

4 krajíce staršího chleba (nejlépe tmavého)
4 masitá rajčata
paprika
1/2 větší okurky
1 cibule
2 lžíce kaparů
1-2 stroužky česneku
rukola - nemusí být
petrželka
olivový olej na pokapání chleba
sušená bazalka
zálivka:
4 lžíce olivového oleje
1-2 lžíce vinného octu
lžíce vody
cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve odkrojíme z chleba kůrku a střídku nakrájíme na kostky. Pokapeme olejem, posypeme lehce bazalkou a dáme opéct do trouby dozlatova.

  2. Okurky, rajčata a papriku nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na proužky a česnek na drobno. Všechnu zeleninu smícháme se zálivkou a necháme chvíli uležet. Zelenina ještě pustí šťávu.

  3. Před podáváním dobře promícháme, posypeme kapary a vmícháme opečený chleba. Posypeme petrželkou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!