Kroupy s kapustou

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 g krup
1 menší kapusta
1 cibule
3 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
1 kg vepřové plece
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kroupy do měkka (asi 40 minut). Vařené kroupy důkladně několikrát propláchneme na cedníku studenou vodou. Kapustu nakrájíme na kousky a spaříme vroucí vodou (5 minut), vodu slijeme.

  2. Na oleji osmažíme na drobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme vařené kroupy, spařenou kapustu, osolíme a opepříme. Můžeme trochu podlit výpekem z masa. Promícháme a chvilku provaříme.

  3. Plec nakrájíme na kostky, osolíme a okmínujeme, trochu podlijeme vodou a upečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!