Chléb s podmáslím 2
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 200 ml vody
- 200 ml podmáslí
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 100 g špaldové mouky
- 100 g žitné chlebové mouky
- 250 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky chlebového koření
- 1 lžička sušeného droždí nebo 22 g čerstvého droždí
- 3 lžičky sušeného kvásku
- Nastavení pekárny:
- program Základní
- stupeň propečení kůrky Střední
- velikost Střední
Postup Chléb s podmáslím 2
Postup přípravy receptu
-
Vše vložíme do pekárny postupně v tom pořadí,jak je uvedeno. Nastavíme program 'těsto' a po chvíli koukneme, jestli není třeba dosypat mouku nebo přidat vodu. To záleží na druhu mouky.
Když pekárna dá vědět, že je hotovo, tak záleží na našem rozhodnutí, zda chceme pokračovat v pečení přímo v pekárně, nebo těsto vyndáme, ještě trochu prohněteme a dáme vykynout přímo na plech (pečicí papír nebo silikonová podložka). Já nechávám přikryté utěrkou na teplejším místě.
Mezitím rozpálím troubu na 200°C a když je dostatečně nakynuto, potřu povrch bílkem a dám péct.
Po cca 12-15 minutách troubu stáhnu na 170°C a dopékám pomaleji. Ještě jednou potírám bílkem, ale není to nutné. Že je upečeno,poznám poklepáním na kůrku, musí znít dutě.