Krémová česneková cibulačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 5 červených cibuli
- 10 stroužků česneku
- 1 litr vývaru (nebe voda + bujón)
- 50 ml smetany
- olivový olej
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- Na ozdobu:
- houska (na kostičky nakrájená a opečená (bagetka, houska nebo chléb - dle libosti)
- drobne pokrajena jarní cibulka
- špetka mleté sladké papriky (nebo pálivé papriky)
Postup Krémová česneková cibulačka
Postup přípravy receptu
-
Ve vyssi panvi rozehrejeme maslo a olivovy olej, pridame na prouzky pokrajenou cervenou cibuli a na mirnem plameni 30 minut restujeme (bez poklicky). Po 10 minutach restovani prihodime oloupane strouzky cesneku.
Po uplynuti doby zaprasime lzici mouky, lehce osmahneme a zalijeme horkym vyvarem. Pod poklickou 30 minut varime.
Pote polevku rozmixujeme, zjemnime smetanou, pripadne dochutime soli a peprem. Podavame s krutony, jarni cibulkou a se spetkou mlete papriky. Kdo ma rad, muze pridat vyskvarenou slaninu nebo orestovane krevetky.