Krémová česneková cibulačka

Recepty, Polévky

Suroviny

5 červených cibuli
10 stroužků česneku
1 litr vývaru (nebe voda + bujón)
50 ml smetany
olivový olej
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
Na ozdobu:
houska (na kostičky nakrájená a opečená (bagetka, houska nebo chléb - dle libosti)
drobne pokrajena jarní cibulka
špetka mleté sladké papriky (nebo pálivé papriky)

Postup přípravy receptu

  1. Ve vyssi panvi rozehrejeme maslo a olivovy olej, pridame na prouzky pokrajenou cervenou cibuli a na mirnem plameni 30 minut restujeme (bez poklicky). Po 10 minutach restovani prihodime oloupane strouzky cesneku.

  2. Po uplynuti doby zaprasime lzici mouky, lehce osmahneme a zalijeme horkym vyvarem. Pod poklickou 30 minut varime.

  3. Pote polevku rozmixujeme, zjemnime smetanou, pripadne dochutime soli a peprem. Podavame s krutony, jarni cibulkou a se spetkou mlete papriky. Kdo ma rad, muze pridat vyskvarenou slaninu nebo orestovane krevetky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!