Chlapácká krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky z krkovičky
- 1/2 lžíce hořčice
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1/2 lžičky soli
- 50 ml černého piva
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce vody
- 1/2 lžičky moučkového cukru
- 3 lžíce oleje
Postup Chlapácká krkovička
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu na naložení masa. Platí, čím déle tím lépe, ale stačí i 2-3 hodiny.
Marinádu si vytvoříme smícháním směsi hořčice, chilli, piva, vody, sojové omáčky, soli, moučkového cukru a oleje. Maso do ni vložíme, a necháme natáhnout.
Pokud je zima a prší, uděláme maso doma v troubě - grilu, nebo na teflonové pánvi. Jinak v létě maso vložíme na lávový kámen, nebo rošt a grilujeme po obou stranách několik minut. Přitom potíráme zbylou směsí oleje. Můžeme pokapat pivem.