Chilli kuře na ananasu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí řízky
1 plechovka ananasu
2 PL oleje
1/4 ČL chilli
pepř
sůl
1 kostka kuřecího bujonu
12% smetana
1,5 PL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce nalijeme olej a necháme rozehřát. Na oleji osmahneme na kousíčky nakrájené kuřecí řízky, osolíme, opepříme a okořeníme chilli kořením.

  2. Přidáme ananas překrájený na menší kousky i se šťávou, kuřecí bujon rozdrobený na kousíčky a dusíme. Já dělám v el. tlakovém hrnci a dávám na program CHICKEN DUCK MEAT. V klasickém bych dala asi 25-30 minut, ale zkušené kuchařinky budou určitě vědět.

  3. Po změknutí masa vypneme. Ve smetaně rozmícháme mouku a zahustíme šťávu. Necháme za stálého míchání asi 2 minuty provařit a podáváme s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!