Telecí ragú

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g telecí kýty
10 malých šalotek
4 stroužky česneku
1 větvička šalvěje
2 lžíce oleje + ořech másla
1 lžíce rajského protlaku
limetková šťáva z 1/2 limetky
limetková kůra z 1/2 limetky
100 ml dezertního sladkého vína (portské, sherry)
200 g hroznů
50 g oloupaných mandlí
sůl
1 lžíce sladké mleté červené papriky
koření na hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrajame na kusky, salotky a cesnak osupeme.

  2. V kastrole rozohrejeme maslo s olejom a maso dobre opecieme zo vsetkych stran do zlata.

  3. Pridame salotku, cesnak (neposekane) a salviovu vetvicku. Posolime, okorenime a popaprikujeme a pridame paradajkovy pretlak.

  4. Vsetko dobre premiesame a podlejeme horucou vodou (cca 300 ml).

  5. Pridame vino, citronovu stavu a koru. Dame dusit pod pokrievku.

  6. Na suchej panvici opecieme do svetlucko zlata mandle, vypneme a na zbytkovej teplote nechame dojst do zlata.

  7. Bobule hrozna umyjeme a prekrojime na polovicu.

  8. Ked je maso makke, pridame k nemu hroznove bobule, opecene mandle a ak mate malo stavy, tak aj trochu horucej vody.

  9. Nechame este prevriet a po 10 minutach vypneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!