Telecí ragú
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g telecí kýty
- 10 malých šalotek
- 4 stroužky česneku
- 1 větvička šalvěje
- 2 lžíce oleje + ořech másla
- 1 lžíce rajského protlaku
- limetková šťáva z 1/2 limetky
- limetková kůra z 1/2 limetky
- 100 ml dezertního sladkého vína (portské, sherry)
- 200 g hroznů
- 50 g oloupaných mandlí
- sůl
- 1 lžíce sladké mleté červené papriky
- koření na hovězí maso
Postup Telecí ragú
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrajame na kusky, salotky a cesnak osupeme.
V kastrole rozohrejeme maslo s olejom a maso dobre opecieme zo vsetkych stran do zlata.
Pridame salotku, cesnak (neposekane) a salviovu vetvicku. Posolime, okorenime a popaprikujeme a pridame paradajkovy pretlak.
Vsetko dobre premiesame a podlejeme horucou vodou (cca 300 ml).
Pridame vino, citronovu stavu a koru. Dame dusit pod pokrievku.
Na suchej panvici opecieme do svetlucko zlata mandle, vypneme a na zbytkovej teplote nechame dojst do zlata.
Bobule hrozna umyjeme a prekrojime na polovicu.
Ked je maso makke, pridame k nemu hroznove bobule, opecene mandle a ak mate malo stavy, tak aj trochu horucej vody.
Nechame este prevriet a po 10 minutach vypneme.