Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 podélně rozkrojené naťové cibulky (bílá část)
1 velký žampion
3 sušená rajčata
2 lžičky bílého krémového balzamicového octa
2 lžičky tmavého cukru
2 lžíce másla
250 g uvařených špaget (al dente)
1,5 lžičky bazalky
sůl
1 lžíce oleje
1 velký stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci másla osmahneme cibulky – řezem dolů, dokud nezezlátnou. Pak přidáme lžičku balzamica, posypeme lžičkou cukru a opékáme i z druhé strany mírně dozlatova. Sejmeme z pánve, přidáme zbytek másla.

  2. Stejným způsobem připravíme na čtvrtky rozkrojené žampiony, opečeme dočervena. Na jiné pánvi rozehřejeme olej a opečeme lehce dozlatova na jemné plátky nakrájený česnek. Poté jej i s olejem smícháme se špagetami.

  3. Sušená rajčata namočíme na pět minut do horké vody a přidáme ke špagetám spolu s bazalkou. Podle potřeby osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!