Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 podélně rozkrojené naťové cibulky (bílá část)
- 1 velký žampion
- 3 sušená rajčata
- 2 lžičky bílého krémového balzamicového octa
- 2 lžičky tmavého cukru
- 2 lžíce másla
- 250 g uvařených špaget (al dente)
- 1,5 lžičky bazalky
- sůl
- 1 lžíce oleje
- 1 velký stroužek česneku
Postup Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci másla osmahneme cibulky – řezem dolů, dokud nezezlátnou. Pak přidáme lžičku balzamica, posypeme lžičkou cukru a opékáme i z druhé strany mírně dozlatova. Sejmeme z pánve, přidáme zbytek másla.
Stejným způsobem připravíme na čtvrtky rozkrojené žampiony, opečeme dočervena. Na jiné pánvi rozehřejeme olej a opečeme lehce dozlatova na jemné plátky nakrájený česnek. Poté jej i s olejem smícháme se špagetami.
Sušená rajčata namočíme na pět minut do horké vody a přidáme ke špagetám spolu s bazalkou. Podle potřeby osolíme.