Česnekové nudle se zelím
Recepty, TěstovinySuroviny
- 150 g širokých nebo wok nudlí
- 350 g bílého zelí
- velká cibule (cca 170 g)
- 3 stroužky česneku
- olej nebo sádlo
- sůl
- pepř mletý
- drcený kmín
Postup Česnekové nudle se zelím
Postup přípravy receptu
-
Na tuku osmažíme cibuli dozlatova, ke které ke konci smažení přidáme rozvonět i jemně nasekaný česnek. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme, ochutíme troškou drceného kmínu, pepřem, podlijeme minimálním množstvím vody (cca 2 lžíce) a za občasného promíchání a případného podlití, dusíme pod poklicí, do změknutí na skus.
Během dušení si dle návodu na obalu uvaříme nudle, které následně po scezení vmícháme do hotového zelí.
Podáváme jako přílohu, například k pečenému kuřeti, plátku uzeného masa, přírodním steakům...
Nudle se zelím můžeme posypat dozlatova osmaženou slaninou nebo jinou uzeninou a podávat jako hlavní chod, nebo si usmažíme uzeninu rovnou na cibulovém základu, poté přisypeme zelí a dusíme.