Přírodní kotleta s šunkovo-sýrovým vejcem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety
sůl
pepř
plnotučná hořčice (na pomazání kotlet)
pesto ze sušených rajčat (na pomazání kotlet)
olej
Na vajíčka:
4 kusy vajec
špetka soli
pepř
4 lžíce nastrouhaného parmazánu nebo podobného sýra
100 g nadrobno nakrájené šunky
pažitka na posypání vajec (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí. Z jedné strany potřeme pestem ze sušených rajčat.

  2. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a kotlety nejdříve zprudka opečeme ze strany, kterou jsme potřeli pestem, pak z druhé strany. Z každé strany asi 2-3 minuty. Plamen stáhneme, podlijeme trochou vody a ještě tak 10-15 minut dusíme a odstavíme.

  3. Troubu rozpálíme na 230 stupňů, použijeme horký vzduch, pokud máme.

  4. Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetkou soli ušleháme hodně do tuha. Když misku obrátíme, bílky nesmí vytékat. Pak k nim přidáme nastrouhaný parmazán, na kostičky nakrájenou šunku a opatrně promícháme.

  5. Do pekáčku na pečící papír uděláme 4 hromádky z bílků, do každého uděláme jamku. Vložíme je do trouby a pečeme 3 minuty. Pak je vyjmeme, pokud je potřeba, důlky malinko prohloubíme, do každého vložíme žloutek a pečeme další 3 minuty.

  6. Kotlety podáváme s vejcem a vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!