Česnekové bochánky

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 celá palice česneku - velká
250 ml smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek
4 žloutky

Postup přípravy receptu

  1. Rozděl palici česneku na jednotlivé stroužky a vař neoloupané asi 5 minut.

  2. Nech vychladnout, vymáčkni do kastrůlku, vidličkou rozmačkej a prošlehej se smetanou a kořením.

  3. Přiveď k varu, odstav a po částečném zchladnutí vmíchej žloutky.

  4. Rozděl do 6 zapékacích misek - použít můžeš mističky na suflé nebo muffinkové - vymazaných olejem.

  5. Peč do 3/4 ponořené ve vodní lázni při teplotě 180°C asi 20 minut, dokud směs neztuhne.

  6. Před vyklopením nech asi 10 minut zatuhnout a zpevnit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!