Treska s bylinkovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

asi 500 g tresky
sůl a pepř
1 cibule
asi 80 g nakrájené anglické slaniny
Bylinková omáčka:
asi 200 ml zeleninového vývaru
250 ml smetany 33%
3 lžíce másla
2 lžíce nasekaných bylinek (bazalka, pažitka, petrželka)

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu s cibulí dáme do pánve a opečeme, přidáme porce tresky, kterou jsme osolili a opepřili. Opečeme po obou stranách a vyjmeme, necháme na teplém místě.

  2. Do pánve k cibuli a slanině přidáme kousek másla, studený vývar a necháme probublávat asi 3-4 minuty. Vmícháme smetanu a vaříme 5 minut na středním plameni. Těsně před podáváním vmícháme zbytek studeného másla a bylinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!