Treska s bylinkovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- asi 500 g tresky
- sůl a pepř
- 1 cibule
- asi 80 g nakrájené anglické slaniny
- Bylinková omáčka:
- asi 200 ml zeleninového vývaru
- 250 ml smetany 33%
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce nasekaných bylinek (bazalka, pažitka, petrželka)
Postup Treska s bylinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu s cibulí dáme do pánve a opečeme, přidáme porce tresky, kterou jsme osolili a opepřili. Opečeme po obou stranách a vyjmeme, necháme na teplém místě.
Do pánve k cibuli a slanině přidáme kousek másla, studený vývar a necháme probublávat asi 3-4 minuty. Vmícháme smetanu a vaříme 5 minut na středním plameni. Těsně před podáváním vmícháme zbytek studeného másla a bylinky.