Česnečka od Krkovičky
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 vepřové kosti (vykostěné ocásky)
- 1 cibule
- cca 10 stroužků česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- divoké koření přiměřeně (bobkový list, celý pepř a nové koření)
- sůl
- pepř mletý
- 3 vejce
- 100 g šunky
- máslo
- 4 rohlíky
- olivový olej
- 2 l vody
Postup Česnečka od Krkovičky
Postup přípravy receptu
-
Do studené vody dáme křížové kosti, omytou, ale neloupanou cibuli, 2 stroužky česneku, kořenovou zeleninu, divoké koření, sůl a pepř. Pomalu vaříme cca 4 hodiny, během varu odebíráme z povrchu šum (svařenou krev a bílkoviny).
Scedíme vývar a nakrájíme nadrobno zeleninu, kterou dáme zpět, za stálého míchání přidáváme rozmíchaná vajíčka, na másle restované malé kostky šunky a zbytek utřeného česneku.
Popřípadě dokořeníme a podáváme s krutony (na kolečka nakrájené rohlíky, zakáplé olivovým olejem, upečené na pečícím papíře v troubě).