Česnečka od Krkovičky

Recepty, Polévky

Suroviny

2 vepřové kosti (vykostěné ocásky)
1 cibule
cca 10 stroužků česneku
1 mrkev
1 petržel
divoké koření přiměřeně (bobkový list, celý pepř a nové koření)
sůl
pepř mletý
3 vejce
100 g šunky
máslo
4 rohlíky
olivový olej
2 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody dáme křížové kosti, omytou, ale neloupanou cibuli, 2 stroužky česneku, kořenovou zeleninu, divoké koření, sůl a pepř. Pomalu vaříme cca 4 hodiny, během varu odebíráme z povrchu šum (svařenou krev a bílkoviny).

  2. Scedíme vývar a nakrájíme nadrobno zeleninu, kterou dáme zpět, za stálého míchání přidáváme rozmíchaná vajíčka, na másle restované malé kostky šunky a zbytek utřeného česneku.

  3. Popřípadě dokořeníme a podáváme s krutony (na kolečka nakrájené rohlíky, zakáplé olivovým olejem, upečené na pečícím papíře v troubě).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!