Červené zelí vařené v uzeném vývaru
Recepty, PřílohySuroviny
- Uzené kosti
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- olej
- hladká mouka
- 2 kuličky jalovce
- kmín
- sůl
- cukr
- červené zelí v sáčku
Postup Červené zelí vařené v uzeném vývaru
Postup přípravy receptu
-
Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce. Část vývaru použijeme do zelí zbytek na polévku. Takže si do tlakového hrnce můžeme přidat koření i zeleninu na polévku.
Po uvaření polévky vývar přecedíme a z kostí obereme maso.
Zelí: Cibulku nakrájíme na drobno a krátce na oleji orestujeme.
Poté přidáme česnek nakrájený na plátky a také krátce orestujeme.
Přidáme červené zelí (neproplachujeme), zasypeme 1 lžící hladké mouky a promícháme.
Zalijeme uzeným vývarem, přidáme kmín, jalovec, trochu cukru a dosolíme. vDusíme pod poklicí 10 minut. Občas promícháme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a obraným uzeným masem.