Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)
Recepty, PomazánkySuroviny
- 2 kg vepřové plece vcelku (bez kosti)
- 250 g vepřového škvařeného sádla
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíci soli
- 2 snítky rozmarýnu
Postup Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)
Postup přípravy receptu
-
Do papiňáku (nejlépe 5-6-ti litrového) dáme kostku sádla a necháme ji povolit. Poté přidáme rozmarýn, sůl a vývar.
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostky. Nakrájené maso dáme do papiňáku, vše promícháme, hrnec uzavřeme a pod tlakem, od doby varu, na mírném plameni vaříme 15 minut.
Poté hrnec ochladíme, otevřeme a promícháme. Hrnec opět uzavřeme a pod tlakem vaříme dalších 15 minut. Pak hrnec odstavíme ze sporáku a necháme dojít.
Po ochlazení otevřeme, odstraníme rozmarýn a měkké maso se šťávou šťouchadlem na brambory rozmělníme na nám vyhovující kousky. Horké naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a po vystydnutí uložíme do chladna.
Podáváme namazané na pečivu.