Domácí vepřovka z papiňáku (tlakového hrnce)

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 kg vepřové plece vcelku (bez kosti)
250 g vepřového škvařeného sádla
300 ml zeleninového vývaru
1 lžíci soli
2 snítky rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku (nejlépe 5-6-ti litrového) dáme kostku sádla a necháme ji povolit. Poté přidáme rozmarýn, sůl a vývar.

  2. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostky. Nakrájené maso dáme do papiňáku, vše promícháme, hrnec uzavřeme a pod tlakem, od doby varu, na mírném plameni vaříme 15 minut.

  3. Poté hrnec ochladíme, otevřeme a promícháme. Hrnec opět uzavřeme a pod tlakem vaříme dalších 15 minut. Pak hrnec odstavíme ze sporáku a necháme dojít.

  4. Po ochlazení otevřeme, odstraníme rozmarýn a měkké maso se šťávou šťouchadlem na brambory rozmělníme na nám vyhovující kousky. Horké naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a po vystydnutí uložíme do chladna.

  5. Podáváme namazané na pečivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!