Vepřový tokáň
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové plece
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 25 g rajského protlaku
- sůl
- mletý pepř
- 50 g slaniny
- 100 g nakládaných okurek
- 100 ml bílého vína
- 1 PL hladké mouky
- sádlo
Postup Vepřový tokáň
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky. Na sádle dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a podlijeme vínem.
Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a přikryté poklicí na mírném ohni dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Promícháme.
Chvíli restujeme a přidáme pokrájenou uzenou slaninu s nastrouhanými okurkami. Pokud je šťáva příliš hustá, zředíme ji podle potřeby vodou.
Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.