Černé tagliatelle se špagetovou dýní a špízky z kuřecích srdíček
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g kuřecích srdíček
- 1,5 kg špagetová dýně
- cca 5 kousků sušených rajčat naložených v oleji
- palice a 1/2 česneku
- 250 g černých tagliatelle
- citronový pepř
- drcená mořská sůl
Postup Černé tagliatelle se špagetovou dýní a špízky z kuřecích srdíček
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte si troubu na 180°C. Špagetovou dýni podélně rozpulte a pomocí polévkové lžíce vydlabejte semínka. Do obou polovin rozdělte očištěné stroužky z půl druhé palice česneku, 3 lžičky oleje z rajčat a špetku soli.
Dýni zabalte do alobalu a vložte do vyhřáté trouby na asi 1 hodinu a 40 minut. Teď máte asi tak na hodinku volno, takže můžete v klidu očistit srdíčka tak, aby zbyla jen masitá část.
Připravte s kratší špejle s ostrým hrotem a napíchejte na ně srdíčka po asi 7 kusech. Nachystané špízky okořeňte citronovým pepřem a nechte asi půl hodinky uležet. Nakonec si ještě na malé kousky nakrájejte sušená rajčata.
Asi tak 10 minut před koncem pečení dýně si rozpalte v silnostěnné pánvi trošku oleje a osmažte na něm špízky. Nejprve asi 4 minuty z jedné strany, pak je otočte, mírně posolte a opékejte stejnou dobu i druhou stranu. Vyndejte si dýni z trouby.
Špízky odložte stranou (nejlépe do ještě teplé trouby po dýni, aby vám nevychladly), ale pánev nechte na plotně, vsypte do ní nakrájená rajčata, asi 2 lžičky oleje z rajčat a také všechen česnek, který se pekl společně s dýní. Asi 2 minuty společně prohřívejte a odstavte z plotny.
Zatímco základ na omáčku chladne, dejte si do většího hrnce vařit vodu na tagliatelle a pak omáčku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Než se vám ohřeje voda na těstoviny, vezměte vidličku a opatrně s ní vyndejte upečené dýňové špagety“.
Tagliatelle uvařte v osolené vodě se lžící oleje z rajčat podle návodu a uvařené je sceďte. Teplé tagliatelle opatrně promíchejte s dýňovými špagetami tak, aby se vlákna dýně od sebe oddělila.
Dochuťte připravenou omáčkou a ještě jednou opatrně promíchejte. Servírujte s opečenými špízky.