Ořechová roláda s karamelovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
150 g cukru krupice
60 g polohrubé mouky
50 g mletých ořechů
1 lžíce oleje
Krém:
250 g másla
1 plechovka salka
mleté ořechy na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vařečkou vmícháme mouku, ořechy a olej.

  2. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut.

  3. Po upečení sundáme i s papírem z plechu a svineme v roládu, necháme vychladnout.

  4. Krém: Neotevřenou plechovku vaříme ve vodní lázni pomalu 1 a 1/2 hodiny a necháme vychladnout, nejlépe přes noc. Ve šlehači vyšleháme máslo s karamelizovaným salkem do pěny.

  5. Roládu po vychladnutí rozvineme a pomažeme karamelovým krémem. Srolujeme, povrch potřeme krémem a posypeme mletýma ořechama a necháme v lednici vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!