Ořechová roláda s karamelovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 150 g cukru krupice
- 60 g polohrubé mouky
- 50 g mletých ořechů
- 1 lžíce oleje
- Krém:
- 250 g másla
- 1 plechovka salka
- mleté ořechy na zdobení
Postup Ořechová roláda s karamelovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vařečkou vmícháme mouku, ořechy a olej.
Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut.
Po upečení sundáme i s papírem z plechu a svineme v roládu, necháme vychladnout.
Krém: Neotevřenou plechovku vaříme ve vodní lázni pomalu 1 a 1/2 hodiny a necháme vychladnout, nejlépe přes noc. Ve šlehači vyšleháme máslo s karamelizovaným salkem do pěny.
Roládu po vychladnutí rozvineme a pomažeme karamelovým krémem. Srolujeme, povrch potřeme krémem a posypeme mletýma ořechama a necháme v lednici vychladit.