Černá ovečka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce rozdělené na žloutky a bílky
- 160 g cukru moučka
- 160 g změklého másla
- 1 sáček vanilkového cukru
- 4 lžíce rumu (i více)
- 100 ml smetany
- 4 lžíce kakaa
- 1 lžička skořice
- 230 g polohrubé mouky
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
Postup Černá ovečka
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme žloutky, oba cukry, máslo, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny.
Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Těsto dáme do formy na beránka, kterou jsme předem dobře vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle.
Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.