Černá čočka s dýní

Recepty, Luštěniny

Suroviny

350 g černé čočky
400 g dýně Hokkaido
3 lžíce oleje
3 stroužky česneku
½ lžičky kurkumy
1 lžíce garam masala
4 brambory
3 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Šošovicu namočíme na 30 min do vody. Vody dáme len tesne nad šošovicu.

  2. Na oleji krátko opražíme prelisovaný cesnak, kurkumu a garam masala. Pridáme šošovicu aj s vodou, zemiaky nakrájané na kocky a dyňu nastrúhanú na hrubé rezance, zalejeme cca 0,5 l vody, osolíme a dusíme zakryté asi 20 min.

  3. Potom pridáme paradajkové pyré a bez pokrievky necháme vypariť prebytočnú vodu.

  4. Odstavíme a vmiešame citrónovú šťavu.

  5. Podávame s hlávkovým šalátom alebo inou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!