Guláš s růžičkovou kapustou
Recepty, OmáčkySuroviny
- 400 g vepřové plece nebo hovězího či drůbežího masa
- 1 velká cibule
- sádlo nebo olej
- 200 g moravské slaniny (nebo váhalova...)
- 2-3 stroužky česneku, dle chuti
- cca 750 ml vývaru, dle potřeby
- pepř mletý
- sůl
- tymián dle chuti
- cca 300 g růžičkové kapusty (očištěné od nevzhledných lístků)
- hladká mouka nebo jíška na zahuštění
Postup Guláš s růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu lehce dozlatova. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso. Po osmažení přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek a tymián dle chuti (může být i rozmarýn nebo majoránka), zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni téměř doměkka.
Před dokončením přidáme k masu kapustičky, které povaříme společně s masem doměkka, omáčku pak zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, vše necháme ještě krátce provařit, případně ještě dochutíme solí, pepřem a podáváme.
Podávat můžeme s knedlíkem, bramborem, těstovinami, ale klidně i s rýží.