Guláš s růžičkovou kapustou

Recepty, Omáčky

Suroviny

400 g vepřové plece nebo hovězího či drůbežího masa
1 velká cibule
sádlo nebo olej
200 g moravské slaniny (nebo váhalova...)
2-3 stroužky česneku, dle chuti
cca 750 ml vývaru, dle potřeby
pepř mletý
sůl
tymián dle chuti
cca 300 g růžičkové kapusty (očištěné od nevzhledných lístků)
hladká mouka nebo jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu lehce dozlatova. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso. Po osmažení přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek a tymián dle chuti (může být i rozmarýn nebo majoránka), zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni téměř doměkka.

  2. Před dokončením přidáme k masu kapustičky, které povaříme společně s masem doměkka, omáčku pak zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, vše necháme ještě krátce provařit, případně ještě dochutíme solí, pepřem a podáváme.

  3. Podávat můžeme s knedlíkem, bramborem, těstovinami, ale klidně i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!