Černá buchta pečená na CRISPu
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- Těsto pro crisp talíř o průměru 30,5 cm a hloubce 2,5 cm:
- 1/2 dcl vody
- s citronovou šťávou
- 2 dcl cukru
- 1 PL kakaa
- 125 g tuku Hera
- - - - - - - - - - - - -
- 2 vejce
- 2 dcl mouky hladké
- 1/2 prášku do pečiva
Postup Černá buchta pečená na CRISPu
Postup přípravy receptu
-
Vodu s citronem, cukr, kakao a tuk svařit a do prochladlého postupně vmíchat vajíčka a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřít na crisp talíř vyložený pečícím papírem. Talíř nepředehřívám. Crisp talíř s těstem vložit do studené trouby a péct cca 8 - 9 min.
Po 8 min. je upečeno, po 9 min. začíná buchta karamelizovat. V zavřené troubě nechat chvíli dojít. Po upečení je těsto vysoké jen asi 2 cm.
Prochladlé je možno jen pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou, zdobit šlehačkou,...
Chci-li mít moučník vyšší, překrojím placku na polovinu, jednu část potřu marmeládou a překlopím na ni druhou část. Na dort použít 2 placky - spojit krémem.