Černá buchta pečená na CRISPu

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

Těsto pro crisp talíř o průměru 30,5 cm a hloubce 2,5 cm:
1/2 dcl vody
s citronovou šťávou
2 dcl cukru
1 PL kakaa
125 g tuku Hera
- - - - - - - - - - - -
2 vejce
2 dcl mouky hladké
1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s citronem, cukr, kakao a tuk svařit a do prochladlého postupně vmíchat vajíčka a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřít na crisp talíř vyložený pečícím papírem. Talíř nepředehřívám. Crisp talíř s těstem vložit do studené trouby a péct cca 8 - 9 min.

  2. Po 8 min. je upečeno, po 9 min. začíná buchta karamelizovat. V zavřené troubě nechat chvíli dojít. Po upečení je těsto vysoké jen asi 2 cm.

  3. Prochladlé je možno jen pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou, zdobit šlehačkou,...

  4. Chci-li mít moučník vyšší, překrojím placku na polovinu, jednu část potřu marmeládou a překlopím na ni druhou část. Na dort použít 2 placky - spojit krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!