Celozrnné majolkové houstičky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 300 ml mléka
- 100 g majolky
- 200 g celozrnné pšeničné mouky
- 350 g hladké mouky
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička cukru
- 1 balíček sušeného droždí (na půl kg mouky)
- 1 polévková lžíce sezamových semínek
- 1 polévková lžíce lněného semínka
Postup Celozrnné majolkové houstičky
Postup přípravy receptu
-
Vše dáme do domácí pekárny a zapneme na program- těsto.
Potom uděláme housky nebo jiné tvary.
Na plechu necháme ještě tak 20 minut kynout.
Potom potřeme vajíčkem, můžeme ještě sypat semínky a pečeme 14 minut na 210°C. Dáváme do vyhřáté trouby.