Celozrnné majolkové houstičky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

300 ml mléka
100 g majolky
200 g celozrnné pšeničné mouky
350 g hladké mouky
2 čajové lžičky soli
1 čajová lžička cukru
1 balíček sušeného droždí (na půl kg mouky)
1 polévková lžíce sezamových semínek
1 polévková lžíce lněného semínka

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do domácí pekárny a zapneme na program- těsto.

  2. Potom uděláme housky nebo jiné tvary.

  3. Na plechu necháme ještě tak 20 minut kynout.

  4. Potom potřeme vajíčkem, můžeme ještě sypat semínky a pečeme 14 minut na 210°C. Dáváme do vyhřáté trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!