Cannelloni s celerem a nivou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 10 těstovin Cannelloni
- 1/2 velkého celeru
- 10 dkg nivy
- hrst mraženého hrášku
- hrst petrželky
- sůl
- pepř
- 1/2 kelímku malé zakysané smetany
- 1 kelímek smetany na šlehání
- 2 vejce
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- máslo na vymazání zapékací misky
- kousek Parmezánu (hobliny)
Postup Cannelloni s celerem a nivou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny chvíli povaříme ve slané vodě na skus. Vyndáme na tác a než zchladnou, nastrouháme na jemno celer a sýr, promícháme se zakysankou, opepříme, ochutnáme, dosolíme, přidáme pro barevný efekt hrášek a petrželku. Místo hrášku můžete přidat posekané vlašské ořechy.
Směsí opatrně malou lžičkou naplníme cannelloni a vyskládáme je do máslem vymazané zapékací misky. Smetanu s vejci prošleháme, lehce osolíme, okořeníme a nalijeme do misky na těstoviny. Se solí opatrně, sýr je slaný.
Misku zakryjeme alobalem a vložíme do trouby, pečeme na cca 170°C asi půl hodiny, až bude obsah misky tuhý. Potom sundáme alobal, posypeme sýrem a odkryté ještě asi 10-15 minut dozlatova dopečeme.