Cannelloni s celerem a nivou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

10 těstovin Cannelloni
1/2 velkého celeru
10 dkg nivy
hrst mraženého hrášku
hrst petrželky
sůl
pepř
1/2 kelímku malé zakysané smetany
1 kelímek smetany na šlehání
2 vejce
špetka muškátového oříšku
sůl
máslo na vymazání zapékací misky
kousek Parmezánu (hobliny)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny chvíli povaříme ve slané vodě na skus. Vyndáme na tác a než zchladnou, nastrouháme na jemno celer a sýr, promícháme se zakysankou, opepříme, ochutnáme, dosolíme, přidáme pro barevný efekt hrášek a petrželku. Místo hrášku můžete přidat posekané vlašské ořechy.

  2. Směsí opatrně malou lžičkou naplníme cannelloni a vyskládáme je do máslem vymazané zapékací misky. Smetanu s vejci prošleháme, lehce osolíme, okořeníme a nalijeme do misky na těstoviny. Se solí opatrně, sýr je slaný.

  3. Misku zakryjeme alobalem a vložíme do trouby, pečeme na cca 170°C asi půl hodiny, až bude obsah misky tuhý. Potom sundáme alobal, posypeme sýrem a odkryté ještě asi 10-15 minut dozlatova dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!