Camembert plněný nivou a hroznovým vínem
Recepty, SýrySuroviny
- 2 ks sýr Camembert
- 40 g sýr Niva
- sýr Lučina - použila jsem vrchovatou lžíci
- 8 menších kuliček bílé hroznové víno
- (potravinářská folie nebo alobal.)
Postup Camembert plněný nivou a hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Sýr podélně rozkrojíme a z jedné poloviny opatrně vydlabeme vnitřek. Nejlépe se to dělá kávovou lžičkou, kterou namáčíme ve studené vodě.
K vydlabanému vnitřku přidáme vidličkou rozmačkanou nivu a utřeme. Pro zjemnění ještě přidáme lučinu a vše umícháme. Do vydlabané půlky sýra opatrně upěchujeme polovinu náplně a poklademe hrozny nakrájenými na plátky.
Zbytek náplně si vezmeme mezi navlhčené prsty, vytvarujeme placičku a tou hrozny přiklopíme. Obě půlky sýra k sobě přitiskneme a pořádně napevno zabalíme do folie. Na 1-2 dny dáme uležet do lednice.
Podáváme s pečivem nebo jen tak na chuť konzumujeme s kuličkami hroznového vína nebo skleničkou tekutého vína.