Koblížky z trouby

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml mléka
1 žloutek
2 PL cukru
50 g másla nebo hery
špetka soli
1 vanilkový cukr
42 g kostka droždí
Náplň:
marmeláda nebo povidla
Na potření:
kousek másla
1-3 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně (já rozhodně v pekárně!)

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý rozválíme na placku a na polovinu vyznačíme skleničkou kolečka. Doprostřed kolečka dáme marmeládu nebo povidla, přikryjeme druhou polovinou těsta, pořádně kolem kopečku marmelády zamačkáme a skleničkou vykrojíme koblížky.Nebo z těsta vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.

  3. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 30 minut kynout. Pak upečeme na 180°C asi 12-15 minut dozlatova - je to rychlovka.

  4. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!