Koblížky z trouby
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 žloutek
- 2 PL cukru
- 50 g másla nebo hery
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 42 g kostka droždí
- Náplň:
- marmeláda nebo povidla
- Na potření:
- kousek másla
- 1-3 lžíce rumu
Postup Koblížky z trouby
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně (já rozhodně v pekárně!)
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý rozválíme na placku a na polovinu vyznačíme skleničkou kolečka. Doprostřed kolečka dáme marmeládu nebo povidla, přikryjeme druhou polovinou těsta, pořádně kolem kopečku marmelády zamačkáme a skleničkou vykrojíme koblížky.Nebo z těsta vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla, druhým kolečkem přikryjeme a pořádně stlačíme okraje.
Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších 30 minut kynout. Pak upečeme na 180°C asi 12-15 minut dozlatova - je to rychlovka.
Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.