Frgálová buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 VEJCE
1 HRNÍČEK MOUČKOVÉHO CUKRU
1 HRNÍČEK MLÉKA
1/2 HRNÍČEK OLEJE
2 HRNÍČKY HLADKÉ MOUKY
1 PRÁŠEK DO PEČIVA
POVIDLA
MAKOVÁ NÁPLŇ
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
2 BALÍČKY TVAROHU
1 HRNÍČEK MLÉKA
1 HRNÍČEK MOUČKOVÉHO CUKRU
1 BALÍČEK VANILKOVÉHO CUKRU
1 BALÍČEK VANILKOVÉHO PUDINKU
VŠECHNY SUROVINY PROMÍCHÁME
NÁPLŇ BY MĚLA BÝT ŘIDŠÍ

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku s práškem do pečiva a umícháme těsto.

  2. Dvě třetiny těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme tvarohovou náplní, lžičkou poklademe povidly a makovou nebo jinou náplní a přelijeme zbytkem těsta tak, aby místy náplň byla vidět.

  3. V předehřáté troubě upečeme 180-200°C asi 30 min. Hotovou buchtu lehce pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!