Bylinkoví vrabci

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece (krkovice nebo libový bůček)
petrželka
tymián
šalvěj
libeček
5 stroužků česneku
2 cibule
125 g bílého jogurtu
1 KL drceného kmínu
200 ml černého piva
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky posekáme, 3 stroužky česneku prolisujeme, přidáme k bylinkám a osolíme. Vše chvilku dohromady třeme, aby bylinky a česnek pustily šťávu a všechny vůně.

  2. Maso nakrájíme na větší kousky, prořízneme a potřeme bylinkovou směsí.

  3. Zvenku osolíme a opepříme.

  4. Cibuli se zbylým česnekem nakrájíme a poklademe na dno pekáčku.

  5. Na to položíme maso a můžeme rovnou přidat i brambory.

  6. Posypeme drceným kmínem, potřeme rozmíchaným osoleným jogurtem, podlijeme pivem, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 180°C.

  7. Pozvolna pečeme cca hodinu a poté odklopíme a dopečeme do hezké barvičky.

  8. Během pečení přeléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!