Bulky chudého vandrovníka
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Na omládek:
- 100 g vody
- lžička sladěnky
- 15 g čerstvého droždí
- 120 g hladké mouky
- - suroviny promícháme v těstíčko a zakryté necháme hodinu kynout
- Dále:
- 120 g vody
- 1,5 rovné lžičky soli
- lžička drceného kmínu
- 4 lžíce oleje
- 50 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g hladké mouky
Postup Bulky chudého vandrovníka
Postup přípravy receptu
-
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého uděláme bulku. Oválíme je v mouce, uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a každou bulku lehce několikrát svrchu nařízneme.
Po vykynutí (asi 30 minut) bulky upečeme v dobře vyhřáté troubě (200-220°C/20-30 minut).