Bulky chudého vandrovníka

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na omládek:
100 g vody
lžička sladěnky
15 g čerstvého droždí
120 g hladké mouky
- suroviny promícháme v těstíčko a zakryté necháme hodinu kynout
Dále:
120 g vody
1,5 rovné lžičky soli
lžička drceného kmínu
4 lžíce oleje
50 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
150 g pšeničné chlebové mouky
200 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého uděláme bulku. Oválíme je v mouce, uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a každou bulku lehce několikrát svrchu nařízneme.

  3. Po vykynutí (asi 30 minut) bulky upečeme v dobře vyhřáté troubě (200-220°C/20-30 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!