Ořechové rohlíčky s krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

1 recept:
200 g moučkového cukru
200 g mletých vlašských ořechů
60 g hrubé mouky
2 vejce
Krém:
250 g 100% tuku (Omega, Iva atd)
150 g moučkový cukr
50 g kakaa
trošku rumu nebo aróma
Poleva:
-------------
2 recept:
200 g moučkového cukru
150 g mletých vlašských ořechů
100 g hrubé mouky
2 polévkové lžíce kakaa
2 vejce
marmeláda na slepení
trochu čokoládové polevy na žíhání

Postup přípravy receptu

  1. 1. RECEPT: Z mouky, cukru, vajec a ořechů zpracujeme těsto a necháme 1 hodinu v chladnu odpočinout. Pokud by bylo řidší, přidáme ořechy (záleží, jak jsou velká vejce). Po odpočinutí tvarujeme ručně menší rohlíčky, dáváme na plech s pečicím papírem, trochu dál od sebe, nabudou. Dáme do předehřáté trouby a na 140°C pečeme do zrůžovění. Po vychladnutí nastříkáme krém a máčíme v čokoládové polevě. Rohlíčky si můžeme upéct 14 dnů předem a jak potřebujeme, dáme krém a polevu. Druhý den jsou vláčné.

  2. KRÉM: Tuk rozpustíme, přidáme cukr, kakao a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí šlehačem rozšleháme a podle chuti zašleháme rum.

  3. POLEVA: Tuk rozpustíme, přidáme rozlámanou čokoládu a mícháme, až se rozpustí. Přidáme kakao a vymícháme dohladka. Polevu je lepší připravit den předem a druhý den rozpustit ve vodní lázni.

  4. 2.RECEPT: Postup zpracování těsta a pečení stejný. Vychladlé slepovat marmeládou a žíhat čokoládovou polevou. Těsto se trošku lepí při tvarování rohlíčků, tak asi po každém desátém umýt ruce. Kdo nemá rád krém ze 100% tuku, může dát svůj oblíbený. Část rohlíčků dělám i z máslového krému s pudinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!