Bulguroto s vařeným kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- vařené kuřecí maso ze 2-3 stehen
- 1 cibule
- 1 mrkev
- paprika červená+zelená
- mražený hrášek
- 2 3 stroužky česneku
- sádlo nebo olej
- plátek másla
- trochu vývaru
- bylinky (libeček, rozmarýn, petrželka)
- 1 lžička uzené papriky
- sůl
- mletý pepř
- chilli podle chuti
- ---
- hrnek bulguru
- 2 hrnky vývaru nebo vody
- sůl
Postup Bulguroto s vařeným kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Bulgur uvaříme podle návodu. Mezitím na tuku orestujeme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a mletou papriku. Po krátkém zamíchání přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo a papriky nakrájené na kousky.
Dusíme pár minut tak, aby byly papriky na skus. Přisypeme hrášek, nakrájené maso, vybrané bylinky, sůl a pepř. Podlijeme trochou vývaru a maso pořádně prohřejeme.
Uvařený bulgur přisypeme k masové směsi a promícháme. Přidáme plátek másla, dochutíme a vše prohřejeme. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem, nebo kyselou okurkou.