Bulguroto se žampiony, sušenými rajčaty a špenátem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g bulguru
400 g čerstvých žampionů
125 g čerstvého baby špenátu
12 ks sušených rajčat naložených v oleji
1 lžíce másla
sůl
pepř
100 g strouhaného parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě se lžící másla (já použila rýžovar a vařila stejně, jako když dělám rýži).

  2. Na pánev dáme pokrájená sušená rajčata s cca 2 lžícemi oleje z rajčat, poté přidáme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a společně orestujeme. Nakonec přidáme lístky baby špenátu, uvařený bulgur a asi polovinu připraveného parmezánu - vše společně promícháme.

  3. Na talíři ozdobíme zbylým strouhaným parmezánem (na fotce jsem na něj zapomněla). Je to jednoduché, rychlé a zdravé jídlo, které příjemně zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!