Bulguroto se žampiony, sušenými rajčaty a špenátem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g bulguru
- 400 g čerstvých žampionů
- 125 g čerstvého baby špenátu
- 12 ks sušených rajčat naložených v oleji
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- 100 g strouhaného parmezánu
Postup Bulguroto se žampiony, sušenými rajčaty a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě se lžící másla (já použila rýžovar a vařila stejně, jako když dělám rýži).
Na pánev dáme pokrájená sušená rajčata s cca 2 lžícemi oleje z rajčat, poté přidáme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a společně orestujeme. Nakonec přidáme lístky baby špenátu, uvařený bulgur a asi polovinu připraveného parmezánu - vše společně promícháme.
Na talíři ozdobíme zbylým strouhaným parmezánem (na fotce jsem na něj zapomněla). Je to jednoduché, rychlé a zdravé jídlo, které příjemně zasytí.